Geniet van deze afwisselende wandelroute door Drenthe… Wandel ruim 340 kilometer door OerDrenthe, ontdek zijn unieke geschiedenis, van recente datum tot in de verre oudheid. Het pad leidt je door 3 nationaalparken, over de Hondsrug en het enige archeologisch Rijksmonument van Nederland met hunebedden en grafheuvels.

Dat is het Drenthepad

Hoe gaat het in z’n werk

In de reeks “Lange(re) afstandswandelingen” organiseert CoDaC dit jaar de wandeling langs het “DRENTHEPAD”. We wandelen telkens een traject tussen de 16 en 20 km.

Iedereen mag meewandelen. Je bent zelf vrij om het aantal etappes te kiezen, dat je mee wilt wandelen.

Eerst volgende etappe

11 MEI 2024

De etappe van 11 mei 2024 is 20,9km en gaat van Anloo naar Drouwen. Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg. Zorg voor goed schoeisel en goede kleding.

Hoe wordt het vervoer geregeld?

Voor het vervoer naar de startlocatie doen we een beroep op de deelnemers. We verzamelen ons 11 mei 2024 om 08:00 uur op de carpoolplaats bij de Rotondes Valsteeg/Fonteinstraat. Kom zoveel mogelijk met een auto. Vanaf de verzamelplek vertrekken we met zo min mogelijk auto’s naar de startlocatie van de etappe. Daar stappen de passagiers uit en de chauffeurs brengen de lege auto’s naar de finishlocatie om vandaar gezamenlijk met 1 auto terug te rijden naar de startlocatie van de etappe. Zij voegen zich daar bij de groep en de wandeling kan beginnen. Na de wandeling wordt de chauffeur van de auto bij de startlocatie daar afgezet.

Startlocatie :P-plaats tegenover Lunsenhof 17 Anloo
Finishlocatie:P-plaats tegenover eetcafé Alinghoek 16A Drouwen

Kosten

Deelname voor CoDaC-leden is gratis. Niet-leden betalen een bijdrage van € 3,00 per etappe. De niet-leden krijgen achteraf een betaalverzoek.

Communicatie

Wanneer u zich aanmeld zullen wij uw telefoonnummer toevoegen aan een Whatsapp groep. Via deze whatsapp groep zullen wij u gedurende de periode dat het Drenthepad gelopen word, op de hoogte houden. Uw nummer zal alleen in deze groep worden gebruikt en u kunt te allen tijde besluiten deze groep te verlaten. Na het voltooien van het Drenthepad zal de Whatsapp groep worden verwijderd.

WANDELSCHEMA 2024

De volgende data in 2024 zijn: 22 jun., 21 sept., 19 okt., 16 nov, 18 jan, 15 feb, 22 mrt, 19 apr, 24 mei

 

… HEEL VEEL WANDELPLEZIER …

Deelname is voor eigen risico. CoDaC kan in geen enkele mate aansprakelijk worden gesteld bij evt. opgelopen schade.

Aanmelden