Geniet van deze afwisselende wandelroute door Drenthe… Wandel ruim 340 kilometer door OerDrenthe, ontdek zijn unieke geschiedenis, van recente datum tot in de verre oudheid. Het pad leidt je door 3 nationaalparken, over de Hondsrug en het enige archeologisch Rijksmonument van Nederland met hunebedden en grafheuvels.

Dat is het Drenthepad

Hoe gaat het in z’n werk

In de reeks “Lange(re) afstandswandelingen” organiseert CoDaC dit jaar de wandeling langs het “DRENTHEPAD”. We wandelen telkens een traject tussen de 16 en 20 km.

Iedereen mag meewandelen. Je bent zelf vrij om het aantal etappes te kiezen, dat je mee wilt wandelen.

Eerst volgende etappe

17 FEBRUARI 2024

De etappe van 17 februari 2024 is 19,7 km en gaat van Roden naar Eelderwolde. Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg. Zorg voor goed schoeisel en goede kleding.

Hoe wordt het vervoer geregeld?

Voor het vervoer naar de startlocatie doen we een beroep op de deelnemers. We verzamelen ons 17 februari 2024 om 08:00 uur bij de P+R-parkeerplaats achter het treinstation (Parallelweg) in Coevorden. Kom zoveel mogelijk met een auto. Vanaf de verzamelplek vertrekken we met zo min mogelijk auto’s naar de startlocatie van de etappe. Daar stappen de passagiers uit en de chauffeurs brengen de lege auto’s naar de finishlocatie om vandaar gezamenlijk met 1 auto terug te rijden naar de startlocatie van de etappe. Zij voegen zich daar bij de groep en de wandeling kan beginnen. Na de wandeling wordt de chauffeur van de auto bij de startlocatie daar afgezet.

Startlocatie : P-plaats bij Palestra Fitness Roden Groene Zoom 3 Roden
Finishlocatie: Parkeerstrook langs de straat Zweerdeneiland 71 Eelderwolde

Kosten

Deelname voor CoDaC-leden is gratis. Niet-leden betalen een bijdrage van € 3,00 per etappe. De niet-leden krijgen achteraf een betaalverzoek.

Communicatie

Wanneer u zich aanmeld zullen wij uw telefoonnummer toevoegen aan een Whatsapp groep. Via deze whatsapp groep zullen wij u gedurende de periode dat het Drenthepad gelopen word, op de hoogte houden. Uw nummer zal alleen in deze groep worden gebruikt en u kunt te allen tijde besluiten deze groep te verlaten. Na het voltooien van het Drenthepad zal de Whatsapp groep worden verwijderd.

WANDELSCHEMA 2024

De volgende data in 2024 zijn: 23 mrt., 20 apr., 11 mei, 22 jun., 21 sept., 19 okt., 16 nov.

 

… HEEL VEEL WANDELPLEZIER …

Deelname is voor eigen risico. CoDaC kan in geen enkele mate aansprakelijk worden gesteld bij evt. opgelopen schade.

Aanmelden