Wie vormen het bestuur …

 

 

Voorzitter: Ton Serlie

Mijn naam is Ton Serlie, 3 kinderen waarvan er al 1 uit huis is, en ben getrouwd met Renske, lerares op de dr. Picardtschool in Coevorden. Woon sinds 2001 precies tussen Dalen en Coevorden in aan de Vossebelt. In het dagelijks leven compliance officer bij de Rabobank maar ook 1 dag per week lid van Provinciale Staten van Drenthe namens de VVD. Hiervoor zat ik ook een jaar of acht in de gemeenteraad van Coevorden. Met lopen begonnen in 2009 omdat na het stoppen met roken de kilo’s er wel heel snel aankwamen. Omdat vrijheid voor mij een hoog goed is past denk ik de loopsport ook wel goed bij me. Je kunt het doen wanneer je wilt, zo vaak je wilt en er zijn verrekte weinig regels. Dat vind ik dan ook tegelijkertijd het mooie van Codac. De vrijheid hebben om deel te nemen aan trainingen, toch wel een beetje druk ervaren, maar altijd gewoon kunnen besluiten wel of niet te gaan zonder daar dan weer verantwoording over te moeten afleggen (behalve aan mezelf dan).

 

 

Secretaris: Ellen Adema

Mijn naam is Ellen Adema en sinds 1986 ben ik lid van Codac.Nog steeds loop ik met veel plezier. Het hardlopen heb ik lange tijd gecombineerd met tennis, maar de laatste jaren houd ik het alleen bij hardlopen. Ik woon samen met mijn vriend in Coevorden, mijn beide dochters zijn volwassen en inmiddels uitwonend.

Het voordeel van hardlopen is dat je zo vaak kunt lopen als je maar wilt, ook bij Codac. Of je nu 1 of 3 keer per week wilt trainen, de enige verantwoording die je af te leggen hebt is bij jezelf.Bij Codac kan ieder in z’n eigen tempo lopen. Wil je recreatief lopen of wil je trainen voor een snelle tijd, de trainingen zijn voor iedereen geschikt, met de mogelijkheid tot extra trainingen. Mijn meest bijzondere loopervaring was de Beneluxrun in 2010, in 4 dagen en nachten hebben we in estafettevorm 820 km gelopen. Per persoon liepen we in totaal 84 km. Dan kom je erachter dat je met weinig slaap meer kunt dan je had gedacht. Als  het regent, waait of sneeuwt, overweeg ik wel eens om niet te gaan trainen. Maar na elke training kijk ik voldaan terug en heb ik een goed gevoel dat ik het toch maar weer heb gedaan. 

 

Penningmeester: Joost Engel

Ik ben Joost Engel en werk sinds 1988 bij De Nieuwe Veste in Coevorden. De laatste jaren in de rol als technator (Technasium), waar ik havo en VWO leerlingen met uitdagende technisch georiënteerde  projecten beter voorbereid op hun (mogelijk technische) vervolgopleiding. Ik ben getrouwd met Marian, lerares op de ISK in Oosterhesselen.

 Onze kinderen zijn net klaar met hun opleidingen en zijn begonnen aan hun maatschappelijke carrière. De één bij zorgverzekeraar VGZ, de ander bij Royal Haskoning DHV.

Ik ben lid van Codac vanaf bijna de start van de vereniging. Heb drie marathons uitgelopen (Amsterdam, Keulen en Athene) en naast het lopen ben ik in de wintermaanden actief als tennisser. Ik kan voldaan thuiskomen na een intensieve looptraining. Lopen is voor mij buiten zijn, eigen verantwoordelijkheid en met enige regelmaat je grenzen verleggen.

 

 

Webmaster en PR: Martijn Schonewille

Mijn naam is Martijn Schonewille, woon in  Dalen en ben getrouwd met Ingrid Schonewille. In het dagelijks leven werk ik als verkoopadviseur bij Totaalinstallateur Jansen-Meppelink in Dalen. Hier houd ik me bezig met de verkoop van sanitair, duurzame energie en installaties in particuliere woningen. Naast mijn werk is fotograferen een van mijn hobbies. Na een lange carriere in de badmintonsport ben ik bij de Codac gaan lopen. Ik loop voornamelijk de trainingen, duurlopen en regionale recreatieve loopjes.